dd+ pop-up store

Design and realisation of a temporary shop interior

The new store in Freiburgs Schusterstraße complements the dd+ store, which has been existing for nine years in Konviktstraße, just a few hundred meters away.

Leise Design developed a temporary fashion store offering the brands Hannes Roether and Hannibal for the owner Shengli Becher and her team within a few weeks. The furnishing emphasises the concept of the fashion brands specialised on natural materials through plants, adapted elements of the construction industry and vintage furniture.

Museum cafe

Redesign of the cafe in the Museum
for Communication Frankfurt

Through targeted structural measures and supplementations, as well as a restructuring of the combination of kitchen and counter area with a distinctive colour concept, Leise redesigned the cafe in the existing context and gave it a new identity, which invites the guests to linger.


>>  Further information

Stets Freiburg

Interior design of a fashion store in the old town of Freiburg.

The interior design translates the special store concept into the room. The store exclusively offers collections of German designers, who follow the principle of decelaration and timeless quality.


>>  Project report

Leise Küche Schreiter

A kitchen in a timber house

Design, planning and realisation of a kitchen in Munich‘s district Am Hart.

The low-energy house by AMA ARC Architecture is entirely made of wood. So even the kitchen is made of solid wood materials, that are coated with coloured laminate.  


>>  Project report

Holiday home «Urban Design 2»

Modification and furnishing of the second holiday home in Freiburg im Breisgau.

The design concept is characterized by the especially for this interior designed furniture and colour compositions, which are matched to the use of the different rooms.


>>  Further information

Working under palm trees

Expansion and furnishing of Stylepark AG‘s new customer service office in Frankfurt am Main.

An office floor with two individual offices, a kitchenette and an open team office, whose workplaces are structured by integrated plantings. The plants not only regulate the atmospherical zoning, they contribute to a better indoor climate and acoustics as well.


>>  Project report

Holiday home «Urban Design 1»

Modification and furnishing of a holiday home in Freiburg im Breisgau.

The small-spatial room structure of a former doctor‘s practice was turned into an open designed flat, which can be rented by families and tour groups up to six persons.


>>  Further information

Optician Müller

Modification and furnishing of the long-standing store at the Goetheplatz in Frankfurt, which was founded in 1900.

Not only the facade was renewed, but also the retail space on the ground floor and the examination area on the first floor were totally gutted. In order to optimize the complete spatial structure, the connencting stairs have been relocated. This made it possible to create a new spatial appearance with additional consultation and examination areas, as well as extra workshop space.


Further information will follow shortly

German Institute for International Educational Research

Design, planning and realisation of the traffic area in the refurbished Wilhelminian style builiding in Frankfurt‘s district Bockenheim.

Leise Design developed an interior architecture in consideration of the special fire requirements, including a lounge area and modular waiting zones, as well as a consistent guidance system, event signs, info terminals, furniture for communication media and an extensive self-portrayal in the entrance hall.

Bistro at Frankfurt main station

Design and planning of the bistro «Tatie – food & drinks» in cooperation with the architects Melanie Bareuther and Felix Novak from bb22. Besides the furnishing, the design work also included the naming and the graphic appearance of the bistro.

Further information will follow shortly

 

 

Kitchen at noon – bar at night

Design and realisation of CPP-Studios‘ lounge area in the Heynefabrik in Offenbach am Main.

In order to maintain the loft character and to satisfy the requirements of the double use as kitchen and bar, a kitchen concept has been developed, which locates the entire needed storage space, including refrigerators and dishes, in the form of drawer solutions under the 13 metre long worktop.

Materials used have been natural-coloured larch wood and dark grey fine concrete, which originates from facade engineering.

Hafen 2

In spring 2004 Leise Studio designed and planned the bar for the venue «Hafen 2» in the building of the former port railway in Offenbach am Main. The operators Andrea Weiß and Alex Braun describe their concept as art location and social place; as staging of the port area; use of the urban planning potential of the exposed waterside location; picking up the functional reduced industrial aesthetics; utilisation to a progressive cultural centre.